26 januari 2018
St. Joriskerk
Amersfoort
19.30

Scratch Messiah Amersfoort

Op 14 februari 2014 organiseerde het Van Lodenstein College voor het eerst een eigen Scratch Messiah, nadat de leerlingen eerder altijd naar Leiden gingen, waar al jaren tijdens de Scratch Muziekdagen Leiden de Messiah door scholieren wordt uitgevoerd. Aanleiding om zelf een Messiah-uitvoering te organiseren, waren onder andere de kosten en de lange reisafstand. Door de scratch in Amersfoort te organiseren kunnen ouders en belangstellenden gemakkelijker het concert bezoeken. Het muziekproject is zodoende beter geïntegreerd binnen het schoolleven.

Vanwege het succes in 2014 en de vele positieve reacties besloot de sectie muziek het Van Lodenstein College om jaarlijks een Scratch Messiah te organiseren.

Koor en dirigent tijdens het scratch-concert

Op school studeren leerlingen met muziek in het vakkenpakket de koordelen van Handels meesterwerk in onder leiding van de muziekdocenten. Tijdens de scratchdag werken de leerlingen samen met oud-leerlingen van het Van Lodenstein College in de Amersfoortse Sint Joriskerk aan de afronding, om het stuk daar ‘s avonds uit te voeren voor publiek.

Elk jaar wordt medewerking verleend door het Ars Musica Orkest en een viertal professionele solisten.

In totaal doen jaarlijks bijna 230 zangers mee met de Scratch Messiah Amersfoort die dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd.

Kom luisteren

De vijfde Scratch Messiah in Amersfoort staat gepland op vrijdag 26 januari 2018. Deze scratch Messiah wordt georganiseerd door de sectie muziek van het Van Lodenstein College.

Bestel je Carus-koorpartituur voordelig via deze website

Lees alle info voor de zangers
> Lees verder

Voor al uw vragen over dit project kunt u contact opnemen met
organisatie@scratch-amersfoort.nl